جزییات دور هفتم مذاکرات وین-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

جزییات دور هفتم مذاکرات وین

احتمالاتی درباره زمان آغاز دور هفتم مذاکرات وین مطرح شده است اما هیچ کدام از آنها قطعی نشده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۳ - ۰۷ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 28
کد خبر: ۹۳۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر سه روز پیش میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی مستقر در وین ازاحتمال آغاز دور هفتم مذاکرات وین در این هفته خبر داد و در توئیتی نوشت: این زمان حتمی نیست اما احتمال آن بسیار بالاست. در این میان اما خبرنگار وال استریت ژورنال که اخبار مذاکرات وین را پیگیری می کند دیروز در توئیت خود اعلام کرد که انتظار نمی رود گفت وگوهای دور هفتم برجام در وین زودتر از یکشنبه هفته آینده آغاز شود. هفته گذشته عباس عراقچی با اشاره به این که تاریخ دقیق دور هفتم مذاکرات وین هنوز اعلام نشده است درباره مذاکرات وین گفته بود: ملاک ما رسیدن به یک توافق خوب است و به اواخر کار نزدیک شدیم ولی مسیر باقی مانده ساده نخواهد بود. مواضع ایران از ایتدای مذاکرات تا به امروز تغییری نکرده و مذاکره کنندگان ایرانی خواهان رفع همه تحریم های آمریکا و راستی آزمایی آنها و بعد بازگشت ایران به تعهدات برجامی هستند. با این حال برخی احتمال این که دور هفتم مذاکرات وین دور پایانی این مذاکرات باشد را دور از انتظار نمی دانند به طوری عراقچی در این باره گفته است: واقعا نمی‌توان گفت که دور آینده آیا دور پایانی خواهد بود یا نه ولی من امیدوارم که چنین باشد. اگر طرف‌های مقابل ما بتوانند تصمیمات خودشان را بگیرند به نظر من دور آینده دور پایانی خواهد بود با این حال فکر می‌کنم، دور سختی خواهد بود. این در حالی است که چند روز پیش یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرده بود که اختلافات جدی با ایران بر سر برخی مسائل در وین داریم. این در شرایطی است که معاون سیاسی وزارت خارجه گفته است مذاکره به اندازه کافی انجام شده و زمان تصمیم گیری کشورهای طرف برجام فرا رسیده است.

 

دور هفتم مذاکرات وین

 

زمان آغار دور هفتم مذاکرات وین

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و نماینده این کشور در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ایران از احتمال پیگیری مذاکرات وین در هفته آینده خبر داد. اولیانوف بامداد (جمعه) در صفحه توئیتر خود نوشت: «احساسم به من می‌گوید که مذاکرات وین برای احیای برجام، هفته آینده از سر گرفته می‌شود، مثلا دیرتر از چهارم جولای نمی‌شود یا حتی بسیار ممکن است زودتر هم باشد». وی البته در این توئیت، که در پاسخ به سوال یکی از دنبال‌کنندگانش مبنی بر زمان آغاز دور هفتم نشست کمیسیون مشترک برجام در وین داده شد، تصریح کرد: «این [چیزی که گفتم] حتمی نیست اما احتمال آن بسیار بالاست. بگذارید ببینیم [چه می‌شود]». اما «لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در توییتی اعلام کرد انتظار نمی‌رود دور هفتم گفت‌وگوهای احیای برجام در وین زودتر از یکشنبه آینده آغاز شود. او همچنین در توییتی دیگر در اشاره به آنچه پیشرفت اندک در دور ششم مذاکرات خواند، مدعی شد آنقدر پیشرفت گفت‌وگوها در دور ششم کم بوده که دیگر نمی‌توان آن را کمتر جلوه داد و افزود: حتی (میزان پیشرفت) کمتر از آن چیزی بوده که چند روز پیش فکر می‌کردم.

به گزارش فارس، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات در آخرین اظهارنظر درباه این مذاکرات در ۳۰ خرداد ماه و پس از نشست کمیسیون مشترک برجام با بیان این‌که «ملاک ما رسیدن به یک توافق خوب است»، درباره روند مذاکرات گفت: به اواخر کار نزدیک شدیم، ولی مسیر باقی‌مانده ساده نخواهد بود.

هنوز تاریخ دقیقی برای دور بعدی مذاکرات اعلام نشده است.

 

واشنگتن: اختلافات جدی با ایران بر سر برخی مسائل در وین داریم

یک مقام ارشد از وزارت امور خارجه آمریکا در اظهاراتی از مناقشاتی با تهران خبر داد که همچنان برسر احیای توافق هسته‌ای باقی‌مانده است.این مقام ارشد آمریکا در بخشی از سخنان خود مدعی شد: «اختلافات جدی با ایران برسر اقداماتی که این کشور برای پایبندی به برجام باید انجام دهد، وجود دارد. ما به کار خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهیم و دیپلماسی بهترین راه است.»او در ادامه افزود: «جدول زمانی باز نیست و ما در تلاش هستیم که در اسرع وقت به توافق برگردیم. امیدواریم ایران با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به توافق برسد زیرا در غیر این صورت شرایط را پیچیده می‌کند. ما در مورد برنامه هسته‌ای ایران از نزدیک با اسرائیل همکاری می‌کنیم و به اختلافات خود احترام می‌گذاریم.»این مقام در بخشی دیگر از سخنانش با بیان آن‌که سیاست ایران در قبال مواجهه با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای نباید سیاستِ رفتن تا لبه پرتگاه باشد، مدعی شد: «اگر ایران اجازه دسترسی بیشتر آژانس را برای درک فنی از تجهیزاتش ندهد، مسائل پیچیده می‌شود و احیای برجام نیز سخت خواهد شد زیرا ما باید درباره اساسی‌ترین مسائل درباره توافق آگاه باشیم.»او در ادامه افزود: «اگر آژانس از مسائل آگاه نباشد، یافتن راهی برای بازگشت ما به برجام سخت خواهد بود.»

 

اخبار مذاکرات وین

 

بلینکن: موعد خروج آمریکا از مذاکرات وین نزدیک شده است

آنتونی بلینکن امروز شنبه در مصاحبه با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، صرف نظر از این واقعیت که آمریکا هیچ اقدامی در جهت احیای برجام صورت نداده، گفت امکان تعیین تاریخ برای خروج از مذاکرات هسته‌ای با ایران وجود ندارد، اما نزدیک شده است.وزیر خارجه آمریکا، بدون اشاره به بدعهدی کشورش در خروج از برجام، مدعی شد پیشرفت در برنامه هسته‌ای ایران می‌تواند به یک مانع غیرقابل حل تبدیل شود. «پیشرفت در برنامه هسته‌ای ایران چالشی است که امکان کنترل آن وجود ندارد. من نمی‌توانم تاریخی را برای احتمال خروج از مذاکرات هسته‌ای با ایران تعیین کنم، اما در حال نزدیک شدن است.»

 

مذاکرات وین امروز

 

تشکیل کمیته برجام در نذاکرات وین

حنیف غفاری کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تشکیل کمیته میزان انطباقی، معتقد است که باید اجماعی میان نخبگان، تصمیم گیران و مجریان کشور بر سر مطالبه و خواسته ایران و نحوه عملیاتی آن به وجود بیاید، بنابراین تشکیل کمیته انطباق نتیجه مذاکرات وین با سیاست‌های اعلامی رهبری، ضرورت دارد.غفاری همچنین گفت که تشکیل کمیته انطباق نتیجه مذاکرات وین با سیاست‌های اعلامی رهبری در نهایت سبب می‌شود که مواضع‌مان در دور هفتم یعنی حساس‌ترین دور مذاکرات  محکم‌تر شود، احتمالا هفتمین دور مذاکرات در اواخر همین هفته در وین برگزار می‌شود، از سوی دیگر تشکیل این کمیته اجماعی را در قبال حوزه‌های اختلافی در داخل کشورمان و خروجی مذاکرات وین ایجاد خواهد کرد.علی نعمت اللهی سفیر سابق ایران در سوئیس و برزیل در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان هم درباره کمیته برجام، می‌گوید: این پروسه خوب است، چراکه نمایندگان مجلس و شورای عالی امنیت دیگر نمی‌توانند اعتراضی به روند مذاکرات داشته باشند و در اجرایی کردن آن همراهی می‌کنند، اما فردی که در حال مذاکره در وین است مرتب با مسائل مختلف روبه رو می‌شود، باید فردی مورد اعتماد با تخصص لازم باشد که بتواند خودش در آنجا تصمیم گیری کند، اگر این کار بخواهد در تهران انجام شود مرتب مجبور است این موضوع را به اینجا منعکس کند و این رفت و آمد‌ها کار را مشکل می‌کند که به نتیجه رساندن و نهایی رساندن متن توافق را غیر ممکن می‌کند. وی همچنین گفت که اگر بخواهد در تهران با نمایندگان شورای عالی امنیت و نمایندگان مجلس مذاکرات بررسی شود و به توافق برسد، ممکن است توافق نهایی را غیر ممکن کند یا به عقب بیاندازد که به صلاح نیست. تیم و ستادی که در تهران می‌خواهد، متن توافق برجام را تایید کند، شاهد مباحث مطرح شده و استدلال‌های مطرح شده در وین نبوده است به نتیجه رسیدن و توافق بسیار مشکل خواهد شد، اما راه حل این است که تیم مذاکره کننده باید یک تیم قوی، متخصص، زبان دان،کاملا قابل اعتماد، مورد تایید حاکمیت، آشنا به مذاکرات، روابط بین الملل و مسائل حقوقی باشد که بتواند در همان جا مذاکرات را نهایی کند.

 

کمیته ای برای هماهنگی و نظارت بیشتر در احیاء برجام

اما در مقابل رحیم بایزیدی مدیر گروه روابط بین الملل پژوهشکده تحقیقات راهبردی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تشکیل کمیته برجام، معتقد است که موضوع اصلی احتمال وجود مخالفت در مجلس شورای اسلامی با مفاد توافق بین ایران و سایر اعضای برجام است، تشکیل این کمیته در حالی انجام شده، که مجلس شورای اسلامی بار‌ها اعلام کرده که توافق امضا شده باید توسط این مجلس تایید شود تا وجهه قانونی پیدا کند؛ لذا این مکانیسم طراحی شده تا نهاد‌های مهم کشور شامل دولت، مجلس و شورای عالی امنیت ملی با هماهنگی یکدیگر توافق را به تایید برسانند تا احیانا مشکلی برای تداوم حیات برجام در دولت آینده پیش نیاید.بایزیدی با اشاره به اینکه تشکیل کمیته انطباق مذاکرات وین با سیاست های اعلامی مقام معظم رهبری چه ضرر‌ و منفعتی دارد، گفت که  به نظر می‌رسد که از مهمترین مسائل در زمینه تشکیل کمیته برجام، احتمال انتقال مجدد پرونده هسته‌ای به شورای عالی امنیت ملی در دولت بعدی باشد. ترکیب کمیته برجام به خوبی بیانگر نقش برجسته شورای عالی امنیت ملی در آن است که سابقا مرجع اصلی در حل پرونده هسته‌ای بوده است. این تغییر می‌تواند دست وزارت امور خارجه را در پرداختن به چالش‌های مهمی همچون سیاست همسایگی، مبادلات اقتصادی و سایر موضوعات بازتر بگذارد و این وزارتخانه بدون اولویت بخشی به پرونده هسته ای، سیاست خارجی را به پیش ببرد. از طرفی دیگر نیز شورای عالی امنیت ملی که اعضای دولت در آن نقشی برجسته دارند، می‌تواند پرونده هسته‌ای را با هماهنگی نهاد‌های حاکمیتی ایران به سرانجام برساند.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر